Welkom bij onze nieuwsberichten

Oktober 2022,

Beste lezer, Wij gaan maandelijks een nieuwsbericht schrijven. Hierin geven we jullie updates over alles wat te maken heeft met onze escaperooms. Bij deze de eerste:

Omdat dit het eerste nieuwsbericht is stellen wij ons even voor. Wij zijn Johan Le Van en Ivana van Delft, eigenaren van Escape Room Katwijk. In hart en nieren zijn wij fanatieke escape room liefhebbers. Na een lange zoektocht door Katwijk, Rijnsburg, Leiden en omgeving zijn we uiteindelijk neergestreken in Katwijk. Met ons eigen budget zijn we begonnen met de bouw van Bella Ciao, deze kamer opende zijn deuren in juni 2019. 

Bella Ciao draaide al snel op volle toeren. Wat een hobby was, werd ineens een serieuze business. De eerste 10 maanden liepen dan ook vlekkeloos. Tja… en toen kwam er ineens een pandemie om de hoek kijken. Gelukkig hebben we altijd goed gebudgetteerd en het idee om een tweede escape room te realiseren werd al gauw werkelijkheid. We konden de tweede kamer op de huidige locatie bouwen wat heel fijn was. Inmiddels weten we ook dat de branch een harde klap heeft gekregen door de pandemie. Vooral de onzekerheid of de escaperooms konden blijven bestaan was voor alle eigenaren lastig. Gelukkig hebben wij en met ons vele andere escaperooms de pandemie overleeft.

We gaan maar gauw over naar alle hoogtepunten van Bella Ciao en ons bedrijf. In het eerste jaar werden we meteen Publieksfavoriet van Nederland. Dit op het platform escapetalk.nl , een platform waar veel escape room liefhebbers bij elkaar komen. We zijn erg dankbaar voor iedereen die ons een positieve review hebben gegeven op dit platform. Bella Ciao viel ook in het buitenland in de prijzen. Van de ”Escape-Maniacs” in Duitsland kregen wij een Top 10 room waardering. Hier zijn we super trots op! Ook uit Engeland kregen we mooi nieuws, Bella Ciao kreeg een ”Golden Lock” van het platform The Logic Escapes Me. Ook hierop zijn we super trots!

De grootste verassing kwam aan het einde van dat jaar. We werden genomineerd bij de Terpeca Awards. Doordat we meerdere nominaties mochten ontvangen werd Bella Ciao zelfs finalist van de Terpeca! Dit is voor een escape room bedrijf de grootste prijs die je kunt binnen halen of laten we zeggen een grote eer in deze branch. Deze awards worden nauwkeurig samengesteld door meerdere liefhebbers, nominators en ambassadeurs van de escape branch. Uiteindelijk is de kamer in 2020 in de top 100 terecht gekomen van de wereld.

Tot op de dag van vandaag zijn we super trots dat we elk jaar weer mooie awards hebben mogen ontvangen. Bella Ciao was in 2021 weer finalist bij de Terpeca awards en het bedrijf was meerdere keren publieksfavoriet bij Escapetalk. 

Ondanks dat Corona wat roet in het eten heeft gegooid is het ons toch gelukt om onze nieuwe experience te openen genaamd: Here I Am. Deze kamer is ook geïnspireerd op een Spaanse serie (Vis a Vis). We weten inmiddels dat ook deze kamer zeer geliefd is onder onze gasten. Wel is het een totale andere escape room dan Bella Ciao maar dat was ook de bedoeling.

Voor de toekomst willen we dan ook graag verschillende experiences aanbieden, waar kwaliteit bovenaan staat!

Voor nu willen wij dit nieuwsbericht afsluiten, de volgende berichten zullen meer gerelateerd worden aan hoe onze maand eruit zag en wat we beleefd hebben. Bedankt voor het lezen en tot de volgende!

Johan Le Van & Ivana van Delft

Deel deze vacature

Meer Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

Een nieuw pand en nieuwe belevingen

December 2022, We nemen jullie deze maand mee naar een nieuw project. Wij gaan namelijk weer uitbreiden! De stoute schoenen aan en weer volle bak